BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Kipas Susah Mati Kami

20110311

Tsunami - 11 March 2011

Lagi preview mengenai tsunami di Jepun

video

video

Bertimbang rasalah

Entri kali ni khas aku tuju kan kepada pak guard dan mak guard di luar sana. Sebelum tu, cube korang tengok video ni dulu.

video

Ape korang rasa kalau ni kete korang? Tak ke jahanam korang nye gearbox lau kene macam ni?



Tayar jangan cakapla, kompom haus nye bunga tayar bile diseret macam tu.



Memang lah hakikatnye salah bile parkir di situ, tapi kalau dah orang tu terdesak sangat sampai nak parkir elok-elok pon xsempat, macam mane pulak? Pernah tak golongan pak guard dan mak guard ni consider?

Kepada pak dan mak segala guard di luar sana, kami masuk ke universiti ni bukan nye nak perabis bayar saman dari korang je. 



Tak boleh ke korang consider siket keadaan kami sebagai student ni. Kalaulah mak bapak kami bagi duit soh bayar saman takpelah jugak. Ni tak, duit kami ni pon cukup-cukup makan je. Jadi, silalah bertimbang rasa sedikit kat student macam kami ni ye.

Earthquake - Japan - 11 March 2011

Gempa bumi berukuran 8.9 skala richter telah melanda Jepun. 


Sehubungan dengan itu amaran Tsunami dikeluarkan kepada negara-negara terdekat seperti Indonesia, Filipina, Papua New Guinea dan juga negara kita sendiri iaitu Malaysia.



So kalau ade antara korang yang berada di sekitar pantai, sila pergi ke tempat lain untuk mengelak dari apa-apoa yang tidak diingini terjadi. Dan pada masa sama doakan kesejahteraan penduduk Jepun dan sekitarnya.


Berikut adalah video yang sempat dirakam ketika berlakunya gempa yang berukuran 8.9 pada skala richter di Jepun sebentar tadi.

video

Sumber rujukan : The Sun Malaysia


20110307

Kusut

Macam mane ek nak puaskan hati sesuatu pihak tanpa mengguris hati dan perasaan kedua-dua belah pihak? Haduyai =(


20110306

Ape pendapat korang?

Ni antara babak menarik yg terjadi ketika perlawanan Liverpool vs Man Utd. Korang rase wajar tak Jammie Carragher masih lagi beraksi sehingga wisel penamat? Adakah referee membuat keputusan yg sewajarnya dengan membiarkan Jammie Carragher terus beraksi selepas membuat terjahan kerasa ke atas Nani? 


video

20110305

dr kurus ke gemuk, gemuk ke kurus... =)

remaja zaman skrg nie mcm2 problem... klu nk cite kt sni, patah jari ak nk mnaip... tp mslh utama ktorg sume nie bkaitan ngn kcantikan dn physical.. so, arini ak nk share sket pngetahuan ak sal cmne nk naikan berat bdn...klu larat taip ak smbg la sal cmne nk kurg kn brat bdn lak... korg sume tw kn cmne nk kire body mass index (BMI)... klu xtw cri la kt intenet ek... certain org below optimum level, certain org terlebih2..huhu..
kt mne2 kte slalu jmpe tips cmne nk kurgkn brat bdn je... klu sal naek kn brat bdn agk ssh la nk dgr... korg2 yg kurus nie jgn la trlalu hepi sbb xgemuk... sbb org yg trlalu kurus pn more prone to disease... mls nk bleter lg, ak straight to the point la...
 sbnrnye mkn mknan berminyak dn mknan ringan yg penuh ngn kalori bkn la solution trbaek... sbb bnde2 cm2 pnuh ngn trans fat dan kolestrol... kolestrol nie blh wt org kurus pn skt jntg tw... klu nk amek lemak, ak cadang kn korg amek la omega-3 essential fatty acids yg korg blh dpt dr kekacang, tuna, dan salmon...
slain lemak, korg juge prlukan protein dn sumber terbaek adlh drpd daging(bhagian2 tertntu je,cm dada ok gk), ikan,kekacang, seeds dan legumens... nie sume sumber protein yg ade kbaikan lbh dr satu kpada tbuh bdn kte... but still cre masakan 2 menentukan keberkesanan kebaikan lam mknan 2... klu msak gune minyak sawit pn, klu gune minyak same brulang kali xde gune la... sbb korg tw kn cmne mnyk sawit 2 blh mngalami proses dehydrogenation utk mnambahkn hydrogen pd carbon bond die 2.. nt mncul la kolestrol...pas protein, karbohydrat juga pntg sbb kandungan kalori yg sgt tggi... tp hati2, kurgkn amek white karbohydrat sbb kandungan gula yg tggi.. cnth, nasi,roti putih dan pape yg putih... amek la whole grain bread...mahal 2 mmg mahal, tp bebalaoi la klu nk hidup lame...
ok, bru trigt... kdg ade certain org nie bkn xnk mkn tw.. tp asyk rse knyang je..kdg selera mkn pn xde... ak cdg kt org cmnie supaya mkn sket2( tp mknan tggi kalori la) and kerap.. amek la 5-6 serving shari... 
still mkn sje pn xde gune gk... org yg kurus pn kne bsenam gk...senam ringan2 pn jd la utk nek kn kadar metabolisma bdn supaya korg sntiase btenaga dn senang lapar... dn berat bdn yg betul dtg nye dr otot dn bkn dr lemak 2... so, wt la senaman yg blh naekan otot 2 cm angkat dumble ke, berbasikal ke.. pompuan pn same... xkn nyer bdn korg akn beketul2 klu angkat dumbel yg ringan2... pape pn, ak rse senam aerobic nie kurg sesuai klu nk gemuk, ia lbh kpada nk kuruskn bdn.. sila rujuk assistant kt gym sal senaman2 yg sesuai(2 pn klu rajen g gym la)...
akhir skali...amek la supplement tmbahan...amek supplement yg btul2 diiktiraf ek... jgn bli kt pasar mlm... klu nk mati cpt go on la...haha
and one important golden rule... mnum air masak,mnum air masak dan mnum air masak... ade sbb nape 2/3 dunia nie penuh ngn air...sbb air nie teramat sgt la pntg weh... mnum 8 gelas shari oke...
klu korg follow tips nie, god willing korg blh gemuk...tp bkn lam sminggu 2 la... bsabar ek...it may took 3-4 month..ikut bdn korg la...
anyway, tanks mmbaca dn buang mse korg kt snie... klu nk gemuk,ikut petua encik 'as (add me kt fb ek..haha)... ak dh pnat mnaip nie...len kali la ak share sal cmne nk kurus... cee yar... :*

Pecah Perut Bile Tengok Balik (Hantu Kak Limah Balik Rumah)

Ni scene lari mase dowang nampak si hantu Kak Limah tu..



Ni mase si Usop (Bekas Penari Kebudayaan) bercerita bagaimana die boleh lumpuh di bahagian kaki. (ce cite ce cite)



Ni mase Pak Abu dok nyanyi lagu Elton John kesukaannye. (Hardest ke Hard disk? haha)



Ni scene mase si Abi Hurairah dan Usop nyanyi lagu soley soley. hahah. bestt~



Ni mase Pak Salam Erwin Joko Anuar cube menyelesaikan masalah hantu Kak Limah (kenapa jampi die ni ade potasium, kalsium n etc eaa? die ni dulu pelajar kimia ke ape? hehee)



Ni pulak mase penduduk kg pisang dok bermesyuarat nk selesaikan masalah hantu Kak Limah ni. (sape setuju sila angkat mcm saya. hehe)



Amacam? Mesti ade antara korang yg meminati antara babak babak di atas tu kan? haha. Walaupon merepek banyak, tp cite ni membawa kesan pada kite sume. ;)

20110221

Tips Cemane Nak Ilangkan Stress

Seperti yg telah dijanjikan, aku nk berkongsi sket ngan korang cmne nk hilangkan stress yg melanda diri korang.
Tapi sebelum tu aku nk story ngn korang ape ye punce2 yg boleh mendatangkan stress pd diri korang. Ade byk sebab nape korang rase stress, tp kat sini aku nk kongsi beberapa faktor yg mybbkan korang ase stress.
  1. Gemar menangguhkan kerja.
  2. Habit korang yg tak sehat.
  3. Kurang bersenam. Bile korang stress, otot2 korang juga akan stress dan dengan bersenamlah korang leh kendurkan balik otot2 korang tu.
  4. Persekitaran korang yg xharmoni.
  5. Masalah peribadi (Gadoh ngn bf / gf).
  6. Masalah keluarga.
  7. Masalah kewangan.
 Ade beberapa tips mudah yg boleh aku kongsikan ngn korang:
  1. Melakukan aktiviti yg anda minat macam g main futsal ke, main game ke xpon blogwalking blog orang len smpai lebam. Haha.
  2. Jangan sesekali menganggap segala tugasan yang dipertanggungjawabkan kat korang sumenye dgn niat nk membebankan korang. Laksanakan sesuatu tugas tu dengan hati yg terbuka. Insyaallah korang xkan rasa stress.
  3. Jangan sia2 kan masa yg terluang dengan membuat perkara-perkara yg xberfaedah. Cube gunakan masa yg korang ade untuk siapkan tugasan yang telah diberi supaya ianya tidak tertangguh dan boleh menyebabkan korang kelam kabut bile tibanya due date sesuatu tugasan tersebut.
  4. Memaafkan orang lain sebelum anda tidur. Cube korang try ni, Insyaallah bile korang bangun je dr tido, korang dpt rase tenang sebab xde lg perasaan xpuas ati kt org len yg boleh mybabkan korang stress.
  5. Dapatkan nasihat kaunselor. Mintak pendapat n pandangan dorang mcm mane korg leh hilangkan stress korang.

20110219

Stress

Before we start, allow me to explain the definition of stress.  So, basically stress is the consequence of the failure of an organism – human or animal – to respond appropriately to emotional or 
physical threats, whether actual or imagined.


These are the common symptoms for stress:
i ) Poor judgment
ii ) Moodiness
iii ) Feeling lonely
iv ) Rapid heartbeat
v ) Neck pains



For the next entry, I will explain what is the effect of stress and also the way how we can overcome it.

20110216

Review Arsenal Vs Barcelona UEFA Champions League

Last season UCL clash between two football club,  Barcelona and Arsenal

First Leg at Emirates Stadium
Arsenal 2 - 2 Barcelona



Second Leg at Camp Nou
Barcelona 4 - 1 Arsenal


 


Aggregate, Barcelona win against Arsenal by 6-2 scorelines after two legs.



So who will win in the first leg at Emirates Stadium this night?


Laugh Out Loud

Sometimes football can make you cry, laugh, scream like crazy and football also can make friends become enemies and vice versa. So these are the rare funny things happen in football. Have a joy!


















































20110215

Funny Signs. LMAO































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
back to top